Vissza a főoldalra

Orosházi kolbászklub

~ Blog ~ SzMSz ~ Alapszabály ~
2012.
07.10.

Alakuló ülés

vissza a főoldalra

Orosházi Kolbászklub Orosházi Kolbászklub Orosházi Kolbászklub Orosházi Kolbászklub Orosházi Kolbászklub Orosházi Kolbászklub

 Az Orosházi Kolbászklubról 

2012. július 10. után egyesületi formában, önálló civil szervezetként működik tovább az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület. Korábban a kolbászklub az Orosházi Gazdakör tagozata volt.

A minap tartott alakuló ülésen dr. Muntyán Jánost választották elnöknek, Sándor László látja el a titkári feladatokat, Kovács Imre lett a szervezőtitkár. A stílszerűen hurka- és kolbászkóstolóval egybekötött egyesületi esten részt vett Csizmadia Ibolya, a város alpolgármestere, Elekes Lajos társadalmi alpolgármester, Regős László, a Csabai Kolbászklub alelnöke és Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke is.

-Jelenleg nyerő számú a létszám, 21-en vagyunk, de várjuk még a jelentkezéseket — hangsúlyozta Sándor László. — A csapatot lelkes orosházi polgárok alkotják, akik zászlajukra tűzték az orosházi disznótoros, kolbász- és egyéb gasztronómiai hagyományok őrzését, ápolását az értékek felkutatását, az orosházi termékek népszerűsítését. Természetesen a baráti esten az is szóba került, hogy az ízesítést illetően miben tér el a csabaitól az orosházi kolbász. Sándor László elmondta, náluk a só, az őrölt pirospaprika, a fokhagyma és a köménymag mellett borssal is fűszerezik a húst.

forrás: beol.hu