Az Orosházi Kolbászklubról
2012. július 10. után egyesületi formában, önálló civil szervezetként működik tovább az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület. Korábban a kolbászklub az Orosházi Gazdakör tagozata volt.
A minap tartott alakuló ülésen dr. Muntyán Jánost választották elnöknek, Sándor László látja el a titkári feladatokat, Kovács Imre lett a szervezőtitkár. A stílszerűen hurka- és kolbászkóstolóval egybekötött egyesületi esten részt vett Csizmadia Ibolya, a város alpolgármestere, Elekes Lajos társadalmi alpolgármester, Regős László, a Csabai Kolbászklub alelnöke és Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke is.
-Jelenleg nyerő számú a létszám, 21-en vagyunk, de várjuk még a jelentkezéseket — hangsúlyozta Sándor László. — A csapatot lelkes orosházi polgárok alkotják, akik zászlajukra tűzték az orosházi disznótoros, kolbász- és egyéb gasztronómiai hagyományok őrzését, ápolását az értékek felkutatását, az orosházi termékek népszerűsítését. Természetesen a baráti esten az is szóba került, hogy az ízesítést illetően miben tér el a csabaitól az orosházi kolbász. Sándor László elmondta, náluk a só, az őrölt pirospaprika, a fokhagyma és a köménymag mellett borssal is fűszerezik a húst.
forrás: beol.hu